Voorwoord

Mensenwerk voor
diergezondheid

In dit digitale tijdperk beschikken we over steeds meer middelen om interactief met tekst, beeld en geluid met u te communiceren. Dus waarom zouden we nog gedrukte jaarverslagen versturen als we u doorlopend op de hoogte kunnen houden? Wat u nu leest, noemen we ons waardeverslag. Hieraan voegen we het hele jaar door actuele onderwerpen toe die waardevol zijn voor dier, dierhouder en samenleving. 

Bij GD hebben we aan diergezondheidsinformatie geen gebrek. Naast 4,8 miljoen labbepalingen per jaar, doen we bijvoorbeeld ook veel wetenschappelijke studies en praktijkonderzoek, waarvan we de resultaten graag met u delen. We zetten diergezondheidsprogramma’s op, monitoren diergezondheid in opdracht van de overheid en landbouwsectoren en ondersteunen de overheid bij dierziekte-uitbraken. En via GD Academy verzorgen we cursussen, workshops en lezingen. Een unieke combinatie van kennis en kunde, diagnostiek en producten en diensten waarover genoeg te vertellen valt. 


Wat u als rode draad in ons waardeverslag zal blijven tegenkomen, is de onschatbare waarde van samenwerking. Diergezondheid is en blijft mensenwerk waarbij we elkaar hard nodig hebben. Betrouwbaar partnerschap met veehouders, dierenartsen, andere laboratoria en veterinaire en humane gezondheidsorganisaties in binnen- en buitenland is onmisbaar. Onze 400 medewerkers hebben immers hetzelfde doel als onze klanten en leveranciers: het verbeteren en borgen van de diergezondheid. Met het belang van dier, dierhouder en samenleving voorop.

Ynte Schukken, directeur diergezondheid